Friday, December 6, 2013

How will we recognize the Prophet Jesus (pbuh) when he appears?

How will we recognize the Prophet Jesus (pbuh) when he appears? (26.08.2013)

Hz. İsa (as) nüzul ettiğinde nasıl tanıyacağız? 

Adnan Oktar’ın 26 Ağustos 2013 tarihli A9 TV röportajından

ADNAN OKTAR: Kendi içimizden Hz. İsa (a.s) hakkında hüznü zan edebilir miyiz? Sevgiler hürmetler nurum” diyor, Ayşe Aksoy. Ne anlamda diyor?

DİDEM ÜRER: Yani Hz. İsa (a.s)’ı gördüğümüzde bu Hz. İsa (a.s)’dır diye hüznü zanda bulunmamızın bir mahsuru olur mu diyor?

ADNAN OKTAR: Ama çok güçlü delil gerekir tabii. Bir kere Hz. İsa (a.s)’ın bir icraatı olması lazım. Yani tek başına “Hz. İsa (a.s) ile karşılaştık” dersek, bu inandırıcı olmaz. Aklı başında güçlü bir çevresi olması lazım. Çok çok güçlü, onun şanına yakışır bir güçte çevresi olması lazım. Tip olarak çok benzemesi lazım. Annesinin babasının olmaması lazım, ailesinin olmaması gerekiyor. Bu dünyada hiçbir şekilde, soy bağı olan kimse olmaması lazım. Geçmişini hatırlamıyor olması lazım. Ama en önemlisi, yüzünde peygamber ifadesi olur, o normal insanda olmaz. Yani avamda olmaz. Peygamber asaleti ayrıdır. Avamda mümkün değil öyle bir ifade olmuyor. Peygamberde mucize şeklinde hayret verecek bir asalet oluyor ama hayret verecek bir asalet. Avamda mutlaka bir basitlik olur az veya çok sıradanlık olur. Bir şeye tenezzül eder bir şey yapar az da olsa olur. Peygamberde hiç olmuyor hiç, oradan anlaşılıyor zaten peygamber olduğu. Yüzünden anlaşılır hüsnü zan edeceğiz. Farz değil zaten iman etmemiz. Vicdanen zannı galiple, Allahualem o diyeceğiz. Böyle, o kadar.



See Also

It has been stated in the hadiths that the Prophet Jesus Messiah (pbuh) will look like Hazrat Mahdi (pbuh) the most

Other Formats


No comments:

Post a Comment

Jazak'Allah

Happy Birthday 2022-02-02 22:00

  2.2.2022, 22.00 HOURS. LET THEM NOT FORGET THESE NUMBERS. This is a date with a special significance. LET THEM JOT THEM DOWN SOMEWHERE, AN...